DEKODIRANJE MOBILNIH TELEFONA SERVIS PROFITEL BEOGRAD

Vaša korpa je prazna
Servis Dekodiranje mobilnih

Dekodiranje mobilnih telefona

El. pošta Štampa PDF

Dekodiranje mobilnih telefona

Dekodiranje ili otklju─Źavanje mobilnih telefona zna─Źi prilagodjavanje ili omogu─çavanje telefonu da prihvati karticu svih operatera.

Dekodiranje mobilnih telefona

Mobilni telefoni kupljeni kod operatera u nekom PAKETU ili na UGOVOR, po pravilu dolaze zaklju─Źani na mre┼żu istog tog operatera. Kartice drugih operatera u tako zaklju─Źanim telefonima se ne mogu koristiti bez da se prethodno dekodiraju.

Npr. mobilni telefon kupljen u VIP-u ne─çe raditi sa sim karticom MTS-a ili Telenor-a i obrnuto.

Takav mobilni telefon se mora otklju─Źati da bi radio na svim mre┼żama tj. dekodirati.

Postoje i druge vrste zaklju─Źavanja kada je na mobilnom telefonu uklju─Źena neka za┼ítita, pa Vam treba sigurnosni kod da bi ste mogli pristupiti nekim funkcijama telefona. Ukoliko ste zaboravili kod, jedino re┼íenje je dekodiranje, odnosno uklanjanje sigurnosnog koda.

 Spisak podr┼żanih modela po brendovima :

Koliko košta dekodiranje mobilnog telefona?

Cena usluge dekodiranja mobilnog telefona nije jednaka za sve modele i proizvodja─Źe. Cena dekodiranja zavisi od:

  - na─Źina na koji mobilni telefon dekodira,
  - modela i vrste proizvodja─Źa mobilnog telefona,
  - vremena koje je potrebno da se dekodiranje obavi,
  - koli─Źine telefona (servis zadr┼żava pravo da na koli─Źinu koriguje cenu usluge)

    

   Da li se prilikom dekodiranja mo┼że o┼ítetiti telefon?

   Ukoliko uzmemo u obzir iskustvo koje posedujemo, kao i profesionalan pristup svakoj usluzi, nepredvidjene situacije i greške su svedene na minimum, i jako su retke.

   PROFItel se obavezuje i garantuje da će ukoliko se tako nesto desi i vas mobilni telefon se na bilo koji nacin ošteti, kupiti isti takav NOV aparat.

   Mi brinemo o va┼íim aparatima na pravi na─Źin.

   Hvala Vam na ukazanom poverenju!

   Dekodiranje_Nokia_2700

   Da li je dekodiranje mobilnog telefona legalno?

   Potpisivanjem ugovora sa operaterom, korisnik se obavezuje da na odre─Ĺeni vremenski period koristi usluge datog operatera, i u zavisnosti od odabrane tarife i datog paketa usluga, po odre─Ĺenoj ceni kupuje mobilni telefon od samog operatera.

   Ovim ugovorom (videti poglavlje - ZLOUPOTREBE KORI┼á─ćENJA USLUGA ) nije precizirano ni kodiranje ni dekodiranje mobilnog telefona koji se dobija uz odredjeni paket.

   http://www.mts.telekom.rs/index.php/opsti-uslovi-za-pruzanje-usluga.html

   Telefon pripada korisniku. Njegovo pravo je da ga po svojoj ┼żelji dekodira i koristi, isto kao ┼íto svoj telefon mo┼żete pokloniti, izgubiti, pokvariti, ugasitiÔÇŽ

   Po predvidjenim uslovima Garancije ovla┼í─çenog servisa, ona uglavnom po izvrsenom dekodiranju prestaje da va┼żi. Du┼żnost je i obaveza korisnika da se o tome blagovremeno informi┼íe i u skladu sa tim dalje postupa po svom li─Źnom izboru.

    

   ZAKON O TELEKOMUNIKACIJAMA (SLU┼ŻBENI GLASNIK: 44/03)

   Zakonom o Telekomunikacijama Republike Srbije, u skladu sa me─Ĺunarodnim pravnim standardima, ure─Ĺuju se uslovi i na─Źin obavljanja delatnosti u oblasti telekomunikacija. Osniva se Republi─Źka agencija za telekomunikacije. Utvr─Ĺuju se ovla┼í─çenja za regulisanje odnosa u oblasti telekomunikacija. Ur─Ĺuju se pitanja koja se odnose na: spre─Źavanje monopola i monopolskog pona┼íanja; principe i postupak dodeljivanja dozvola za obavljanje delatnosti; regulaciju i kontrolu tarifa telekomunikacionih usluga u uslovima ograni─Źenog tr┼żi┼íta; interkonekciju telekomunikacionih mre┼ża i operatora; zakup linija; obim, sadr┼żinu i unapre─Ĺenje usluga univerzalnog servisa, kao i prava i obaveze telekomunikacionih operatora u toj oblasti; radiokomunikacije; me─Ĺunarodne telekomunikacije, osim pitanja koja su regulisana drugim zakonom; druga pitanja koja su od zna─Źaja za funkcionisanje i razvoj telekomunikacija u Republici.

   U njemu dekodiranje mobilnog telefona nije opisano kao nelegalno i ne podle┼że kazni niti krivi─Źnom prekr┼íaju (vidi poglavlje X ÔÇô KAZNENE ODREDBE).

   Krivi─Źnim prekr┼íajem se tretira promena IMEI-a, koji predstavlja serijski i univerzalni jedinstveni broj svakog mobilnog telefona. Njega mo┼żete saznati ako na va┼íem mobilnom telefonu otkucate *#06# .

   Pogledaj link: Zakonom o Telekomunikacijama Republike Srbije

    

   Za sve dodatne informacije oko servisa va┼íeg telefona mo┼żete nas pozovati ili poslati mail sa pitanjem, a mi ─çemo Vas u najkra─çem roku kontaktirati.

   Hvala na ukazanom poverenju.

   PROFItel